? ??????????????Refined Splatter? ????? ?? ???Rating: 5.0 (3 Ratings)??5 Grabs Today. 5593 Total Grabs. ??
????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????????????????????????????Animated Punk? ????? ?? ???Rating: 3.3 (27 Ratings)??5 Grabs Today. 2134 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the C BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

Sunday, May 31, 2009

UMNO GILA MEROYAN ADAKAN CERAMAH DI PENANTI
Angkatan Muda Keadilan membuat laporan polis terhadap Umno kerana mengadakan ceramah politik ketika kempen pilihan raya N12 Penanti walaupun parti tersebut mengumumkan ia tidak bertanding.Laporan polis itu dibuat oleh Timbalan Ketua AMK, Fariz Musa di balai polis Kubang Semang kira-kira pukul 4 petang tadi."Kebetulan dalam kerja lapangan kami, AMK berjaya mengesan sepanduk ceramah umno di Penanti."Oleh itu kami meminta pihak berkuasa mengambil tindakan untuk menghalang ceramah itu kerana BN tidak bertanding dalam pilihan raya ini," tegas Fariz.Beliau menjelaskan walaupun ceramah ini tidak dianggap berkempen secara langsung, namun ia boleh mempengaruhi perjalanan pilihan raya di DUN Penanti."Saya menggesa pihak polis untuk tidak mengambil sikap berat sebelah mengambil tindakan Umno. Umno tidak perlu berada di sini," kata Fariz lagi.Semasa berkempen pimpinan Pakatan Rakyat sering mengungkap bahawa walaupun UMNO tidak bertanding namun roh parti itu berkeliaran secara aktif di Penanti.

Monday, May 11, 2009

Mat Sabu pertahan pendirian

TASEK GELUGOR 10 Mei – Naib Presiden Pas, Mohamad Sabu mempertahankan pendiriannya bahawa jawatan Presiden dan Timbalan Presiden parti itu boleh dipegang oleh sesiapa sahaja dan tidak semestinya dalam kalangan golongan ulama.
Beliau berkata, kenyataan daripada beberapa pemimpin parti termasuk Ketua Dewan Ulama Pas, Mohamad Daud Iraqi yang bertegas mahu golongan ulama memegang dua jawatan tertinggi parti itu hanyalah bersifat peribadi.
“Kita (pemimpin tertinggi parti) sudah bermesyuarat dan Presiden (Datuk Seri Abdul Hadi Awang) dalam mukadimah bersetuju bahawa kita tidak boleh terpengaruh dengan isu-isu ini.
“Sebabnya, sejak ia wujud, Pas boleh menerima sesiapa sahaja yang layak sebagai pemimpin,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Konvensyen Kelab Penyokong Pas Pulau Pinang di sini hari ini.
Utusan Malaysia hari ini menyiarkan kenyataan Mohamad Daud yang bertegas mahukan golongan ulama dipilih untuk memegang kedua-dua jawatan tertinggi parti selain salah satu jawatan Naib Presiden.
Tambahnya, kalau benar Pas mahu melaksanakan Islam, mereka mesti memastikan kedua-dua jawatan tertinggi dipilih dalam kalangan calon yang mempunyai kelulusan ilmu agama secara formal sekurang-kurangnya ijazah pertama.

Awat dia tak pertahan dia pun dok nak juga jawatan-jawatan ni semua....