? ??????????????Refined Splatter? ????? ?? ???Rating: 5.0 (3 Ratings)??5 Grabs Today. 5593 Total Grabs. ??
????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????????????????????????????Animated Punk? ????? ?? ???Rating: 3.3 (27 Ratings)??5 Grabs Today. 2134 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the C BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, December 22, 2009

KETUA PENERANGAN PAS DAH LETAK JAWATAN ,ARIFFAHMI BILA LAGI ?

Ketua penerangan Pemuda PAS Kelantan - yang tegas mendesak pengunduran segera menantu Datuk Nik Aziz Nik Mat sebagai peneraju Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) - telah meletakkan semua jawatannya dalam parti hari ini.Bagaimanapun, Dr Rosli Allani Abd Kader meletak jawatan bukan kerana kegagalan Pemuda PAS negeri mengadakan mesyuarat berhubung peletakan jawatan ketua pegawai eksekutif PMBK, Abdul Ariffahmi Ab Rahman.Sebaliknya, kata beliau, ia berkaitan keputusan Mahkamah Tinggi Syariah Kota Bharu - yang memerintahkannya tinggal berasingan dengan isteri keduanya - bagi mengelak menjejaskan imej PAS.Dr Rosli mengumumkan peletakannya itu dalam satu sidang akhbar di sebuah hotel di Kota Bharu tengahari ini.
Ketika dihubungi Malaysiakini, beliau mengesahkan peletakan jawatan itu dan sebab beliau meletakkan jawatan.
Beliau mendapat perintah mufarakah (berpisah sementara) dengan isterinya Ilyana Mohd Noor kerana perkahwinannya pada Disember tahun lalu diragui oleh bapa mertuanya.


Sumber:Malaysiakini


Sekalung tahniah diucapkan kepada Dr Rosli Allani Abd Kader Ketua Penerangan PAS Kelantan yang sangup melucutkan semua jawatannya demi menjaga nama baik parti PAS.Tapi letak ka tak letak ka memang dia dah mencemarkan nama parti PAS pun .Hakim Syarie, Mohd Yusof Awang memerintahkan Rosli Allani S Abdull Kadir, 35, yang juga bekas Pembantu Khas Exco Kelantan bersama isterinya, Ilyani Mohd Nor, 30, tinggal berasingan sementara kerana dokumen perkahwinan mereka diragui dipercayai terlibat perkahwinan sindiket. Plaintif, Mohd Noor Che Man, 58, adalah bapa kandung kepada defendan kedua, Ilyani tidak bersetuju dengan perkahwinan anaknya bersama defendan pertama, Rosli Allani kerana disyaki tidak memenuhi rukun dan syarat perkahwinan yang sah berikutan tata cara perkahwinan dan surat perakuan nikah itu adalah dokumen tidak sah.Macam manalah orang-orang PAS yang boleh dikatakan bijak laksana ni boleh terlibat dengan perkahwinan sindeket pula yer.Tapi apa nak dihairankan dia pun manusia tak lepas dari melakukan kesalahan ...Sudah terang dan jelas la memang mencemarkan nama baik PAS tapi kita ucapkan tahniah la dekat dia kerana berani.Dia juga yang begitu lantang mendesak menantu Nik Aziz untuk meletakkan jawatan tetapi sampai sekarang Ariffahmi masih belum meletakkan jawatan beliau nak tunggu apa lagi tak tau la...........

1 comments:

CCZ said...

Ada banyak lagi lah peluru untuk anak perempuan TGNA pertahankan suami mithalinya..Agak-agak kalau si suami masuk UMNO, isteri nak ikut tak..?