? ??????????????Refined Splatter? ????? ?? ???Rating: 5.0 (3 Ratings)??5 Grabs Today. 5593 Total Grabs. ??
????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????????????????????????????Animated Punk? ????? ?? ???Rating: 3.3 (27 Ratings)??5 Grabs Today. 2134 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the C BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, January 26, 2010

Sultan Kedah Diisytihar Pemangku Yang Di-Pertuan Agong

DYMM Tuanku Sultan Kedah,dan Perdana Menteri
Sultan Kedah diisytihar Pemangku Yang di-Pertuan Agong

KUALA LUMPUR: Timbalan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah yang juga Sultan Kedah, hari ini diisytihar sebagai pemangku Yang di-Pertuan Agong. Watikah perisytiharan itu dibaca oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam satu istiadat di Istana Darul Aman, Jalan Kedah, Bukit Persekutuan, di sini. Baginda kemudiannya menandatangani watikah perisytiharan bagi menjalankan tugas-tugas Yang di-Pertuan Agong selama sebulan.
Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin dijadual menjalani rawatan fisioterapi selama 21 hari di Medical Park, St Hubertus, Bad Wiessee, Jerman. Sultan Abdul Halim, yang ditabalkan sebagai Sultan Kedah pada 20 Feb 1959, adalah Yang di-Pertuan Agong kelima dari 20 September 1970 sehingga 20 September 1975. Istiadat hari ini turut dihadiri puteri baginda, Tunku Panglima Besar Datuk Seri Puteri Intan Safinaz, Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak dan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Tan Sri Engku Ibrahim Engku Ngah.
Turut hadir isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor dan beberapa anggota Jemaah Menteri. Terdahulu, Sultan Abdul Halim dan Sultanah Kedah Tuanku Haminah Hamidun, tiba di Kompleks Bunga Raya Lapangan Terbang Antarabangsa KLIA di Sepang pada 11 pagi bagi menghadiri istiadat itu. Keberangkatan tiba baginda berdua disambut oleh Najib dan Rosmah. - Bernama
Marilah sama-sama kita terus menghormati institusi diraja dan jangan jadi bodoh seperti sesetengah blog yang terang-terang menghina institusi diraja.Didoakan Semoga DYMM Tuanku Sultan Kedah dapat menjalankan tugas dengan sebaik-baiknya untuk memimpin negara kita.Daulat Tuanku

0 comments: